Uhapšen Plavljanin: Lažno dojavio da je bomba postavljena u blizini butika „Cakan sport“
Ilustracija

Iz Plava pozvao radnju u Igalu

Uhapšen Plavljanin: Lažno dojavio da je bomba postavljena u blizini butika „Cakan sport“

Policija Herceg Novog danas je u kratkom roku, identifikovala lice koje je, kako se sumnja, lažno dojavilo da se u blizini butika „Cakan sport“ u Herceg Novom nalazi bomba. Osumnjičeni R.J. (42) iz Plava je lišen slobode u Plavu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije danas oko 12 časova Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Herceg Novi prijavio je zaposleni u butiku sportske opreme „Cakan sport“ u Igalu da je par minuta ranije, dok se nalazio na radnom mjestu, primio poziv na službeni broj mobilnog telefona u kojem ih je nepoznata muška osoba obavijestila da je postavljena bomba  u restoranu koji se nalazi u blizini njihovog butika nakon čega je veza prekinuta.

"Brzom i efikasnom akcijom policijskih službenika CB Herceg Novi koji su izašli na lice mjesta, a nakon niza preduzetih mjera i radnji u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije, kao i policijskim službenicima CB Budva i OB Plav, u kratkom roku je identifikovano lice za koje se sumnja da je uputilo ovaj poziv, R.J. Od njega je u službenim prostorijama OB Plav uzeta izjava u vezi navedenog događaja. Kod R.J. su pronađeni i oduzeti mobilni telefon i SIM kartica koji su, kako se sumnja, korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", kazali su iz policije.

O navedenom događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da se u navedenom događaju stiču bitni elementi krivičnog djela lažno prijavljivanje, te da se spisi predmeta dostave na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu kao i policijskim službenicima OB Plav.

Osumnjičeni R.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.