U Beogradu otvorena IKEA, Vučić: Nisam mogao da kupim, ne rade kase (FOTO)
Foto: AA

Nakon 26 godina

U Beogradu otvorena IKEA, Vučić: Nisam mogao da kupim, ne rade kase (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje robne kuće Ikea "novi znak i simbol za budućnost".

 "Želim vam da decenijama ostanete u Srbiji, da svojim poslom budete zadovoljni, a radnicima želim da učite i radite marljivo. Naše je da građani Srbije budu zadovoljniji", rekao je Vučić na otvaranju Ikee, javlja Anadolija.

Vučić je rekao da je moguće proširiti učešće Srbije u Ikei.

"Još ništa ne smijem da otkrivam, ali očekujem da će to biti još više i mnogo bolje u kratkom vremenskom periodu. Za šest mjeseci ćemo da razgovaramo i vidjećete da građani Srbije mogu da proizvode mnogo više za Ikeu na globalnom nivou nego što je to bio slučaj do danas", kazao je Vučić uoči otvaranja i dodao da su za sada srbijanski proizvodi u tom lancu oklagija i daska za sječenje mesa.

Generalni direktor kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke rekao je da Ikea ne želi u Srbiju da donese samo dobre cijene, već da “doprinese boljem standard srbijanskog društva”.

On je rekao da je politika Ikee da nudi najniže cijene na početku rada na nekom tržištu i da vidi da su cijene u Ikei niže od prosječnih.

Upitan o tome da li će Ikea sarađivati sa domaćim proizvođačima, Vanoverbeke je rekao: “Ikea je jedan brend sa različitim proizvođačima. Nadamo se da proširimo proizvodnju u Srbiji. Gledamo ovo optimistično. Ikea stvara interesovanje za uređivanje doma, pa će i drugi proizvođači imati korist”.

Najpoznatiji švedski proizvođač namještaja i opreme za domaćinstvo svoja vrata za kupce otvora tačno u 10.00. 

Nekoliko stotina kupaca formiralo je rano jutros red ispred ulaza u robnu kuću, i oni još uvijek čekaju zvanično otvorenje. 

Robna kuća u Srbiji je 400. u svijetu, a Ikea se u Srbiju vratila posle 26 godina, jer je prva prodavnica bila otvorena 1991. godine u Beogradu.

Predsjednik Srbije i predstavnici Ikee zasadili sun a otvaranu bijelu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

Na pitanje šta je kupio u Ikei, Vučić je kazao da nije kupio ništa. “Nisam mogao da kupim, ne rade kase. Ovde se poštuje zakon, kase se otvaraju u 10”, odgovorio je Vučić.

Vučić je obišao robnu kuću u pratnji ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, ali i gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

Očekuje se da će prvog dana rada Ikee u robnu kuću doći 20.000 ljudi.

U robnu kuću u Beogradu Ikea je uložila 70 miliona eura, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda. Robna kuća se prostire na oko 35.000 kvadratnih metara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.