Zemljotresi u Srbiji i Hrvatskoj
Ilustracija

Zemljotresi u Srbiji i Hrvatskoj

Na području Srbije i Hrvatske sinoć se osjetilo nekoliko zemljotresa

U Pančevu se u srijedu uveče osjetio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihtera, a potom i u Vršcu jačine 3,6 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda Srbije.

Nakon tog prvog zemljotresa koji je bio u 21:17, dva sata kasnije, u 23:17 registrovan je zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale u regionu Vršca, prenosi B92.

Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navodi se na sajtu Zavoda. 

Hrvatski mediji prenose da su stanovnici Rijeke još jednu noć proveli u strahu. 

EMSC je zabilježio potres u 1 sat 20 minuta 18 kilometara od Rijeke, jačine 2,3 stepena Rihtera, a nema podataka o dubini epicentra. 

Drugi potres gododio se u 3:22, jačine 3,2 stepena. 

Broj zabilježenih potresa na riječkom području od utorka prijepodne do danas porastao je na 14.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.