Eksplozivom na prostorije Bemaksa
Foto:rtcg.me

Snažna detonacija odjeknula Podgoricom

Eksplozivom na prostorije Bemaksa

Nepoznate osobe u srijedu rano ujutru aktivirale su eksplozivnu napravu ispred poslovnog objekta kompanije „Bemaks“ u blizini Hrama Hristovog Vaskrsenja, na Bulevaru Džordža Vašingtona. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Kako je Pobjedi saopšteno u policiji, naprava velike razorne moći aktivirana je sedam minuta poslije tri sata, sa dvorišne strane objekta kod Hrama. Od eksplozije je oštećena i prodavnica „Habitat“, koja se nalazi pored ovog objekta, a popucala su brojna stakla na obližnjim prostorima.

Detonacija je bila toliko jaka da je probudila stanare ne samo tog dijela grada, već se čula širom Podgorice, čak i do Bloka 9 ili udaljenijih krajeva. Zastrašujući zvuk i prizor uznemirio je građane Podgorice, koji, sudeći po broju nerasvijetljenih bombaških napada, ne očekuju da će bezbjednosne službe uskoro riješiti ovaj slučaj.

Prema riječima stanara zgrade u kojoj se desila eksplozija, policija je na mjesto događaja stigla nakon 15 minuta. - Probudila me snažna, zastrašujuća detonacija. U prvom trenutku sam pomislio da je zemljotres – ispričao je stanar ove zgrade.

Policija je, nakon dolaska inspektora, obavila uviđaj.

- Nekoliko policajaca šetali su ulicom i zapisivali nešto, ali pravo da kažem, to me mnogo ne ohrabruje, niti se nadam da će napadači biti brzo otkriveni – kazao je sagovornik Pobjede.

Te tvrdnje potkrijepio je činjenicom da je ovo drugi napad na isti poslovni objekat za manje od godinu. Na meti takođe nepoznatih napadača, ovaj objekat se našao u novembru 2016. godine. Tada je postavljena improvizovana naprava, ali sa druge strane – one koja gleda na Bulevar.

I u toj eksploziji je pričinjena velika materijalna šteta... Nezvanično, o počiniocima se „sve zna“, a izvor Pobjede iz crnogorske policije, nakon desetak dana istrage nam je rekao da su ,,operativno zaokružili slučaj“. Međutim, osam mjeseci kasnije, crnogorska policija nema osumnjičenih, niti je podignuta krivična prijava protiv bilo koje osobe. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.