Trik sa tušem za ubrzavanje metabolizma
Ilustracija

Trik sa tušem za ubrzavanje metabolizma

Trik sa tušem od 90 sekundi koji ubrzava metabolizam.

Nakon što obavite jutarnje tuširanje, prije nego izađete iz tuša odradite ovaj osnažujući hidroterapeutski trik.

1. Namjestite tuš na što hladnije (koliko možete podnijeti) i polijevajte se njime 30 sekundi. Na početku bi vam voda biti gotovo nepodnošljivo ledena, ali brzo ćete se naviknuti. 

2. Zatim namjestite tuš na vruću vodu i polijevajte se njome idućih 30 sekundi. Vruća voda proširuje kapilare, pospješuje cirkulaciju te stimuliše cijelo tijelo.

3. Na kraju, stavite opet tuš na hladnu vodu i polivajte se 30 sekundi. Ne samo da ćete biti potpuno razbuđeni i spremni za sve izazove novog dana, već će vam ova metoda pomoći da budete manje pod stresom, ojačaće vam imunitet, povećati sposobnost organizma da izgori masnoće te poboljšati raspoloženje.

Zadovoljna

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.