DJ Marc Romboy spojio klasiku i techno

Debussy za miks-pultom

DJ Marc Romboy spojio klasiku i techno

Veteran dance zvuka, njemački DJ Marc Romboy nedavno je lansirao muzički set kakav publika širom planete nije imala priliku još da čuje. Ovaj techno vizionar stvorio je novu magiju za miks pultom obogaćenu djelima slavnog kompozitora Clauda Debussy-ja.

Naime, zvijezda ovogodišnjeg Refresh festivala, koji će u Maximusu nastupiti 12. avgusta, trudi se da uvijek iznenadi nečim novim, pa je tako prošle godine udružio snage sa orkestrom filharmonije Dortmund i na velikom koncertu u Konzerthausu reinterpretirao djela jednog od najuticajnijih kompozitora 20. vijeka.

Osokoljen dobrim prijemom kod publike odlučio je da ode korak dalje i sredinom jula objavljuje set  “Reconstructing Debussy” koji se sastoji od četiri numere spremne da vas odvedu na jedinstveno, muzičko putovanje kroz vrijeme.

Fokusirajući se na Debussi-jevoj kompoziciji “La Mer”, Marc pomjera granice između klasične i elektronske muzike. “La mer II - Jeuk de vague – allegro” je sedamnaestominutni nastavak ovog neobičnog muzičkog miksa u kome dominira originalna kompozicija  sa primjesama ovdašnjeg zvuka.

Priliku da uživa u ovim i brojnim drugim majstorijama za miks pultom imaće publika u Crnoj Gori 12. avgusta kada će slavni DJ mađioničar nastupiti na desetom Refresh festivalu u kotorskoj diskoteci Maximus.

Aktuelne cijene ulaznica po promotivnoj cijeni od 19 eura za sva tri festivalska dana i 9 eura za jedno veče mogu se naći u svim većim mjestima i gradovima u Crnoj Gori posredstvom prodajne mreže "Gigstix" do četvrtka u podne. Finalne cijene iznosiće 24 eura za sve dane festivala i 12 eura za jedno veče. Spisak prodajnih mjesta se može pronaći na sajtu festivala www.refreshfestival.me.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.