Klikom do mjesta na omiljenoj plaži
Foto: Screenshot

INOVATIVNA CRNOGORSKA MOBILNA APLIKACIJA

Klikom do mjesta na omiljenoj plaži

Summer aplikacija rješava probleme turista vezane za pronalazak najboljih plaža na našem primorju, nudeći rezervaciju i online plaćanje ležaljki na istim.

Summer je kreiran kako bi turistima olakšao boravak na crnogorskom primorju, pružajući različite digitalne servise. Za ovu sezonu, pokrenuta je prva verzija aplikacije, savremenog dizajna i dopadljivog korisničkog iskustva, koja omogućava rezervaciju i online plaćanje ležaljki na plažama. Cilj projekta je da se, kroz olakšanje procesa zakupa ležaljki i promociju plaža širom crnogorskog primorja, doprinese poboljšanju turističke ponude naše zemlje.

Cjelokupni Summer projekat, pored softverske komponente (web aplikacija, mobilna aplikacija za iOS i Android), podrazumijeva i hardversku komponentu u vidu pametnih bova i solarnih panela za punjenje mobilnih telefona na suncobranima, razvijenih u saradnji sa BIO-ICT Centre of Excellence i Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta Crne Gore. Tri pametne bove će već u avgustu biti postavljene na različitim lokacijama na crnogorskom primorju, kroz saradnju i ugovor sa JP Morsko dobro. One će biti povezane sa aplikacijom, te će korisnicima u realnom vremenu biti dostupne informacije o temperaturi vode, vazduha i UV zračenju.‚

Sve zainteresovane plaže mogu se besplatno priključiti aplikaciji i na taj način postati dio ponude.

Prva verzija aplikacije sa dijelom funkcionalnosti (rezervacija i plaćanje ležaljki), može se besplatno preuzeti sa Play i App Store-a, dok će se novi servisi postepeno uvoditi do kraja ljeta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.