Soja kao lijek: Za bol i visoku temperaturu
Ilustracija, Foto: Thinkstock

Soja kao lijek: Za bol i visoku temperaturu

Soja je izuzetno vrijedna namirnica, koja ima širu primjenu od ishrane. Preporučuje se za skidanje visoke temperature, uklanjanje zapaljivih procesa i kao melem za bolna mjesta.

Flaster od sirove soje je najdjelotovorniji. Pripremite ga tako što ćete u pet šolja vode da potopite šolju sirove soje i ostaviti da prenoći. Ujutru soju izmrvite, dodajte malo brašna i ovu lepljivu pastu stavite na gazu ili masni papir, da bude debljine 1 cm. Nanesite na kožu i mijenjajte čim se osuši, sve dok se zdravstvena tegoba ne ublaže. 

Tofu sir od soje takođe može da se pripremi u vidu flastera. Efikasno skida visoku temperaturu, liječi opekotine drugog i trećeg stepena, uganuća, iščašenja i zapaljenske procese. 

Pripremite ga tako što prvo iz manjeg parčeta tofu sira pomoću gaze iscijedite suvišnu vodu. Potom izdrobljeni tofu pomiješate sa 5 gr narendanog đumbira i supenom kašikom bijelog brašna.

Sve sastojke dobro promiješajate, a dobijenu smjesu koristite na isti način kao i flaster od soje. 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.