Krivična prijava protiv Cetinjanina: Izazvao požar paljenjem niskog rastinja
Ilustracija

Na nekoliko lokacija u blizini Orlovog krša

Krivična prijava protiv Cetinjanina: Izazvao požar paljenjem niskog rastinja

Policija Cetinja identifikovala je lice za koje se sumnja da je 28. jula ove godine palilo nisko rastinje na nekoliko lokacija u blizini Orlovog krša.

"Riječ je o V.R. (70) iz Cetinja. Do njegovog identiteta službenici OB Cetinje su došli preduzimajući operativne mjere i radnje. Od V.R. je u policijskim prostorijama uzeta izjava u vezi sa navedenim", saopšteno je iz Uprave policije.

V.R. je, kako se sumnja, 28. jula  u popodnevnim časovima, zapalio nisko rastinje i izazvao požar u blizini Orlovog krša čime je izazvao opasnost po imovinu Manastira Svetog Petra Cetinjskog, spomenik posvećen vladici Danilu na Orlovom kršu kao i Ljetnju pozornicu.

"Požar je na vrijeme lokalizovan jer su odmah po obavještenju o događaju na lice mjesta došli policijski službenici OB Cetinje i pripadnici Službe zaštite i spasavanja Cetinje koji su ugasili požar na navedenim lokacijama.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da se protiv V.R. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", saopšteno je.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.