Uz pomoć OVOG trika riješite se neprijatnog mirisa u toaletu
Ilustracija

Uz pomoć OVOG trika riješite se neprijatnog mirisa u toaletu

Vaše kupatilo ili mali wc mogu mirisati svaki put kad uđete unutra uz samo jedan sastojak. Tako ćete riješiti miomirise koji se skupljaju u toj prostoriji, a potrebno je svega pet kapi eteričnog ulja.

U današnjim stanovima svaki wc ima ventilaciju, a malo koji prozor. Tuširanje, pare, prljavi veš u korpi te naravno obavljanje nužde stvaraju kombinaciju od koje vam se katkad može dignuti želudac pri samom otvaranju vrata. 

No rješenje postoji. Dovoljan je samo jedan sastojak, a to je eterično ulje. Nakapajte ga na unutrašnji dio role wc-papira, tačnije na karton. Sa svakim okretanjem rolne otpustiće se dio mirisa i osvježiti vaše kupatilo.

Birajte kvalitetna eterična ulja jer će vam ona i duže trajati. Preporučuju se ulja citrusa jer daju osjećaj svježine te lavande.

Možete koristiti i bilo koji drugi miris koji vam je drag. Svježi mirisi preporučuju se ljeti, a topliji, poput vanile, zimi. Miris će vam trajati sve dok  traje i rolna papira, a dovoljno je svega pet kapi.  

Nikako nemojte kapati eterično ulje na sam papir jer može reagovati u kontaktu sa kožom na intimnom području.

24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.