Australija: Kit udario u brod, ima povrijeđenih
Ilustracija

Australija: Kit udario u brod, ima povrijeđenih

Jedan čovjek je ostao bez svijesti, a trojica su zadobili prelome kada je kit udario u iznajmljeni ribarski brod sjeverno od Australije, rekao je kapetan broda.

Brod dugačak devet metara i s osam putnika vraćao se u luku kada ga je grbavi kit udario odozdo i poslao ga u vazduh, prenosi Beta.

"U djeliću sekunde smo svi završili na podu, brod je poletio u vazduh i oborio sve. Niko nije znao šta se dešava", rekao je kapetan Oliver Galea o subotnjem događaju.

Posada broda je zbrinula povrijeđene, a helikopter je dopratio brod do obale poslije čega su povrijeđeni hospitalizovani.

"Stalno viđamo kitove, ali nije poznato da se ovako nešto ranije desilo", rekao je kapetan i dodao da su neki putnici primjetili grbavog kita poslije incidenta.

Galea je rekao da su svi putnici bili "dobro raspoloženi" na nedjeljnom obroku, kada su jeli prethodni ulov.

"Najvažnije je da su se svi vratili kući i da možemo da se hvalimo ožiljcima iz bitke", rekao je on.

Grbavi kitovi se svake godine sele od Antarktika do toplijih voda oko Australije da bi se parili i donosili mladunce na svijet. Mogu porasti do 16 metara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.