Fudbaler velikog srca: Edin Džeko kupio lijek Sarajki oboljeloj od raka dojke
Edin Džeko

Fudbaler velikog srca: Edin Džeko kupio lijek Sarajki oboljeloj od raka dojke

Bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko još jednom je pokazao svoju veličinu i sigurnu titulu svojevrsnog heroja nacije, nakon što je danas objavljeno kako je kupio lijek za oboljelu Sarajku Ernesu Kunalić.

Za Ernesu, koja je oboljela od karcinoma dojke, ovih dana je pokrenuta humanitarna akcija, kako bi se skupio novac za hitnu promjenu terapije, jer njena borba s rakom, uprkos tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije i zračenjima nije bila uspješna.

Ljekari su joj preporučili uzimanje novog pametnog lijeka, Olapariba (Lynparza), koji je nedavno odobren, no nažalos nije pokriven zdravstvenim osiguranjem BiH.

Ernesa bi ovaj lijek trebala primati godinu dana, a s obzirom da on u Zagrebu košta 5.100 eura, za nju je ta opcija bila preskupa. Ipak, Edin Džeko je još jednom iskazao svoju humanost i odlučio pomoći Ernesi, tako što joj je platio prvih mjesec dana terapije, potvrdio je njegov potparol Jasmin Ligata.

Lijek će joj biti dostavljen preko posrednika, a ovom prilikom Dijamant je apelirao i na ostale da se uključe u akciju spašavanja mladog života,prenosi radio Sarajevo.

ernesakunalichumanitarnaakcijapoziv

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.