Drogirao i oteo manekenku, pa pokušao da je proda za 300.000 eura
Ilustracija

Milano

Drogirao i oteo manekenku, pa pokušao da je proda za 300.000 eura

Britanska manekenka bila je drogirana i oteta u Milanu i njen otmičar je pokušao da je putem aukcije na internetu proda za 300.000 eura, potvrdila je danas italijanska policija.

Manekenka čije ime nije objavljeno otputovala je 11. jula na zahtjev svog agenta u Milano na snimanje i kada je stigla u studio drogirana je snažnim lijekom "ketaminom" ubrizganom u njenu ruku.

Otmičar ju je u zarobljeništvu držao sedam dana i pokušavao je da je proda putem interneta sa početnom cijenom od 300.000 eura, prenosi Blic.

Britanski dnevnik "Dejli telegraf" navodi da nakon što ju je oslobodio otmičar je od nje tražio 50.000 eura i zaprijetio joj je smrću ukoliko slučaj prijavi policiji. Izvještaj o otmici prvi je objavio dnevnik "Korijere de la Sera" i potom je policija Milana potvrdila detalje. Otmičar je manekenku oslobodio jer ima malo dijete i "pravila prodaje djevojaka isključuju takvu mogućnost".

Otmičar je uhapšen dok je pratio djevojku ka britanskom Konzulatu u Milanu i policiji je priznao zločin.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.