Porodična tragedija: Zaklao sina zbog devizne penzije
ilustracija

Užas u Obrenovcu

Porodična tragedija: Zaklao sina zbog devizne penzije

Radomir Raja Ilić (79) na spavanju je udario i onesvijestio svog jedinca, a onda mu nožem presjekao vrat.

- Komšo, pozovi policiju, ubio sam sina Ljubisava! - tim rečima se Radomir Raja Ilić (79) hladnokrvno obratio komšiji i priznao da je ubio svog sina Ljubisava Ilića (46).

Porodična tragedija se dogodila u četvrtak u selu Piroman kod Obrenovca, kada je Radomir na spavanju sjekirom udario sina po vratu, a potom ga nožem preklao!

Pretpostavlja se da je motiv svirepog zločina dugogodišnja netrpeljivost između oca i sina i česte svađe zbog devizne penzije. Kako saznaje Alo, Radomir je policajcima hladnokrvno rekao da je ubio sina jer ga je često maltretirao.

- Sjedeli smo u dvorištu kada je došao Raja i rekao da je ubio Ljubu. Moj otac mu je rekao: „Nemoj da se šališ!”, ali smo odmah posle toga vidjeli da su Rajine ruke krvave. Otac je odmah skočio i otišao do njihove kuće da provjeri šta se dogodilo. Tamo je na krevetu vidio okrvavljenog Ljubu - u dahu priča sin prvog komšije.

Prema njegovim riječima, Radomir im je priznao da je ubio sina, navodeći da je to uradio jer ga je sin maltretirao.

- Radomir je devizni penzioner, ali i boem. Sve pare je trošio na provod i kafanu. Znao je konobaricama da ostavi i po 50 eura bakšiša ili da plaća i po 20 eura za vožnju do kafane od svega nekoliko kilometara. Kad bi spiskao sve pare, od komšija je pozamljivao koru hljeba, šolju šećera i slično. Zbog toga su se svađali i zato mu je Ljuba prebacivao - priča jedan od komšija.

Prema njegovim rečima, Ljubisav je dan uoči zločina okupao oca, jer je po nalogu centra za socijalni rad u četvrtak trebalo da bude smješten u dom.

Selo je za tragediju saznalo posle dolaska policije i svi žale ubijenog komšiju.

- Zar Ljuba, koji je toliko propatio u životu, tako da završi? Dok je on crnčio, njegov otac se provodio po kafanama i bio mu na grbači! - kažu komšije.

Alo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.