Ovo vam se dešava u tijelu ako izbacite šećer iz ishrane
Ilustracija

Zapanjujuće

Ovo vam se dešava u tijelu ako izbacite šećer iz ishrane

Jedete ga svaki dan, a nijeste ni svjesni koliko je štetan . Koliko je ova namirnica opasna govori podatak da ga ljekari i nutricionisti zovu „tihi ubica“.

Prekomjerno konzumiranje šećera može ozbiljno da utiče na vaše zdravlje, jer dovodi do povećanja tjelesne težine, čestih promjena raspoloženja, pa čak i zavisnosti.

Nutricionisti smatraju da je šećer opasniji od masti, iako obraćamo manje pažnje na količinu koju jedemo. Dnevna doza šećera koju unosimo u organizam ne bi trebalo da prelazi šest kašičica ili 25 grama, najnovija je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Otrkivamo vam kako ćete se osjećati ako smanjite potrošnju šećera na preporučenu dnevnu normu.

Poslije dva dana

Nestaće nagle promjene raspoloženja. Rad digestivnog trakta će se vratiti u normalu i tijelo će početi da vari hranu bolje.

Poslije nedjelju dana

Osjećate veliku količinu snage i energije. Popravićete kvalitet sna, ujutro će se buditi lakše i bićete odmorni i spremni za nove obaveze.

Poslije 10 dana

Izgubićete 1 do 1,5 kilograma, krvni pritisak će vam se vratiti u normalu. Smanjiće vam se količina lošeg holesterola u krvnim sudovima.

Mjesec dana

Poboljšaćete stanje kože. Probudiće vam se čula, bolje ćete osjećati hranu i mirise u okruženju.

Godina

Osjećate će se bolje, snažnije, imaćete više energije. Izgubićete dosta na kilaži, dok će vam imunitet ojačati.

Pet godina

Izgledaćete mlađe u odnosu na vršnjake, pored toga, manje ćete biti bolesni, piše Telegraf..

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.