Sen Loren jesen predstavio kolekciju cipela na štiklu sa točkovima (FOTO)
Ilustracija

Nekoliko modela

Sen Loren jesen predstavio kolekciju cipela na štiklu sa točkovima (FOTO)

Sigurno se mnogi sjećaju patika na točkove koje smo u djetinjstvu svi željeli imati, ali tada nismo ni mogli zamisliti da će u budućnosti biti proizvedene i cipele sa štiklom na točkove. Luksuzna francuska modna kuća ''Saint Laurent'' montirala je točkove na visoke potpetice te ih plasirala na tržište u nekoliko modela.

''Saint Laurent'' štikle na točkove izgledaju kao moderne rolšue, a za njihov izgled je zaslužan italijansko-belgijski modni dizajner Entoni Vakarelo, piše Klix.ba.

Ove cipele su dostupne u četiri modela u nekoliko francuskih prodavnica.

sl2

Foto: Instagram

Svaka dama sigurno bi poželjela prošetati u nekim od ovih cipela, ali u ovom slučaju mogu se samo prorolati. Na svakoj cipeli su montirana po tri točka, dva naprijed i jedan na samoj potpetici. Ispred točkova se nalazi velika kočnica s natpisom ''Saint Laurent''.

sl1

Foto: Instagram

Na kraju, ono što mnoge najviše zanima je cijena. Vakareline cipele s visokim potpeticama na točkovima koštaju čak 1.600 eura. Podsjećamo, ''Saint Laurent'' je prije četiri godine izbacio na tržište i moderne patike na točkove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.