Privedeni Vanja Đurišić i njegov sin Vuk zbog zemljišta na Zabjelu
Ilustracija

Privedeni Vanja Đurišić i njegov sin Vuk zbog zemljišta na Zabjelu

Podgoričani Vanja Đurišić i njegov sin Vuk privedeni su jutros nakon intervencije policije u Jerevanskoj ulici na Zabjelu. Oni su nakon saslušanja pušteni na slobodu oko 15 sati.

Podgorička policija uhapsila je jutros na Zabjelu, Vanju Đurišića i njegovog sina Vuka koji već duže vrijeme protestuju jer im je, kako tvrde, Glavni grad, nelegalno oduzeo zemljište.

Đurišići su privedeni zbog spriječavanja ekipe Vodovoda da otkloni kvar na kanalizaciji u Jerevanskoj ulici, koja se izlila prije pet dana.

Porodica Đurišić već 54 dana boravi u ovoj ulici na Zabjelu tražeći da im se vrati ili isplati oduzeta imovina.

Snimak hapšenja objavila je njegova supruga Danijela.

Radnici Vodovoda, jutros su sa građevinskim mašinama prekinuli dovod vode preko koga se ova porodica snadbijevala vodom od kada protestuju na ulici.

Komunalna policija došla je danas u Jerevansku ulicu, tražeći od porodice Đurišić da omoguće komunalnoj službi da riješe problem sa izlivanjem fekalija iz šahte na njihovom porodičnom zemljištu u Jerevanskoj.

Ulicu na Zabjelu porodica Đurišić je u nekoliko navrata ranije blokirala, jer tvrde da je napravljena na njihovom imanju.

Opština im, prema njihovim riječima, nije isplatila novac za eksproprijaciju iako je od gradnje prošlo mnogo godina.

Oni su na ulicu prosipali šljunak, postavljali žicu, blokirali put automobilima.

Vanja Đurišić je sa protestima počeo prije skoro dva mjeseca ispred zgrade Opštine, pa je protest nastavio na Zabjelu. Nekoliko puta je blokirao i saobraćajnice.

On se sastajao i sa čelnim ljudima Podgorice, pisao premijeru i predsjedniku Crne Gore, ali do rješenja nije došlo.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.