Časopis ''Komuna'' imenovao žiri za nagradu

Časopis ''Komuna'' imenovao žiri za nagradu

Programski odbor za dodjelu Godišnje nagrade časopisa Komuna naimenovao je tročlani žiri za ovogodišnju nagradu koji čine predsjednik Marjan Mašo Miljić, poznati crnogorski publicista i rukovodilac Istorijskog instituta Crne Gore.

Članovi žirija su Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i publicista iz oblasti teorije i kulture medija i Minja Bojanić, slikar, publicista i glavni urednik časopisa Komuna..

Planirano je da nagrada bude dodijeljena krajem oktobra ili početkom novembra 2017.godine.

"Prvi laureat Komunine Godišnje nagrade bio je novinar, pjesnik i publicista Željko Milović za dugogodišnji rad na očuvanju kulturne baštine i prije svega opsežnu monografiju "Istorija crnogorske pop-rok muzike 1954-1991", dok je Specijalna plaketa pripala etnologu i koreografu Ibišu Kujoviću iz Rožaja", navodi se u saopštenju.

Prošle godine Godišnja nagrada je pripala Senadu Gačeviću profesoru sa Muzičke akademije na Cetinju za njegov rad kao muzičkog pedagoga, kompozitora, organizatora muzičkog života, rukovodioca institucija, nosioca raznih inicijativa za očuvanje kulturne baštine u okviru građanskog društva, a dobitnici Specijalne plakete su bili Gojko Kastratović, poznati crnogorski kulturni poslenik, sineasta, filmski i televizijski reditelj, filmograf i autor prve, veoma značajne istorije crnogorskog filma, osnivač i utemeljitelj crnogorske kinoteke, kao i Senada Đešević, profesorica crnogorskog jezika i književnosti u Srednjoj mješovitoj školi “Bećo Bašić” u Plavu, koja je tokom dugogodišnjeg obrazovnog rada sprovela i realizovala niz vrijednih projekata koji se odnose na očuvanje baštine i tradicije plavskog kraja kako bi ih sačuvala od zaborava.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.