Ugasite klimu, OVE biljke hlade stan prirodno
Ilustracija

Ugasite klimu, OVE biljke hlade stan prirodno

Zahvaljujući ovim biljkama koristićete klimu znatno manje, smanjićete račun za struju i živjećete u znatno zdravijoj sredini.

1. Areka palmino drvo

Ne samo da ova biljka uklanja toksine i ugljen dioksid, već u isto vrijeme igra veoma važnu ulogu u povećanju vlažnosti u stanu.

2. Aloe vera

Ova biljka poznata je po svojim medicinskim svojstvima, ali isto tako može da održava nižu temperaturu vazduha i tako štiti kuću od pregrijavanja. Aloe vera takođe uklanjanju formaldehida i benzena iz vazduha - u pitanju su sporedni proizvodi koji dospijevaju u vazduh kada koristimo hemijska sredstva za čišćenje doma.

klimafikus620x350

3. Fikus

Ova atraktivna biljka uklanja brojne štetne materije iz vazduha i može da dom čini hladnijim dok napolju prži sunce.

4. Zmija drvo

U narodu poznatije kao "taštin jezik", zmija drvo je savršen izbor za spavaću sobu jer ne uzima kiseonik, pogotovo uveče - poput drugih biljaka.

Zapravo, ona ispušta kiseonik i održava spavaću sobu svježom i rashlađenom.

5. Bostonska paprat

Ova biljka ne koristi se samo iz dekorativnih razloga, već posjeduje i određena zdravstvena svojstva.

Najčešće se koristi kao prirodni prečistač vazduha, ali isto tako hladi prostoriju u kojoj se nalazi.

Telegraf.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.