Oduzeto 1,5 kg marihuane, uhapšene dvije osobe
Ilustracija

Oduzeto 1,5 kg marihuane, uhapšene dvije osobe

Službenici Uprave policije MUP-a, Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga su, vršeći kontrole na graničnom prelazu Ranče, podnijeli protiv dvije osobe krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kao i prekršajnu prijavu protiv dva lica zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

"Službenici OGB Pljevlja i Odsjeka su na graničnom prelazu Ranče, 02.08.2017. godine, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Mercedes C220” jagodinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. (39) iz Republike Srbije, dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.J. (28) takođe iz Republike Srbije. Pregledom vozila policijski službenici su u prtljažniku vozila u kartonskoj kutiji u kojoj se nalazila ronilačka oprema pronašli dva pvc pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, daljim pregledom pronađeno je u prtljažniku još jedno pvc pakovanje sa istim sadržajem. Ukupna težina pronađene opojne droge ova tri pvc pakovanja je 1573,5 grama", navode u saopštenju iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se ova dva lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlaćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici OGB Pljevlja, na graničnom prelazu Ranče su, 31.07.2017. godine, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „BMW 320 D“ pančevačkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.J. (21), dok se na suvozačevom mjestu nalazio S.P.(23), oba iz Republike Srbije.

"Prilikom pregleda vozila od strane službenika OGB Pljevlja, iza vozačevog sjedišta je pronađena i oduzeta jedna ručno pravljena cigareta tzv. „džoint“ sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnje da je opojna droga marihuana. Ova lica su na ovaj način počinila prekršaj iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Dalje službene radnje su preduzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge", navodi se u saopštenju.

Pronađene i oduzete materije će biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.