Cetinjani uhapšeni: Pronađene puške u vozilu i municija u stanu
Ilustracija

Cetinjani uhapšeni: Pronađene puške u vozilu i municija u stanu

Policija Cetinja juče je oko 10sati i 30 minuta na regionalnom putu Cetinje – Njeguši u mjestu Dubovik, kontrolisala putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“ cetinjskih registarskoh oznaka, kojim je upravljao J.M. (27) iz Cetinja, dok se na mjestu suvozača nalazio N.Ž. (19) iz Cetinja, i tom prilikom pronašla oružje.

"Pregledom vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku nepoznate marke strarije proizvodnje, atomatsku pušku nepoznate marke sa okvirom u kojem su se nalazlo 22 komada municije kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu.

Postupajući na osnovu operativnih saznanja, službenici OB Cetinje su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i prostorija koje koriste J.M. i N.Ž. Prilikom pretresa stana koji koristio J.M, službenici policije su pronašli i oduzeli 12 komada municije kalibra 7,62mm, u ilegalnom posjedu", kazali su iz Uprave policije.

Pronađeno i oduzeto oružje i municija će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u trajanju do 72 časa, do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju-

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.