Evo recept kako sami da napravite pivo
Ilustracija

Popularni napitak

Evo recept kako sami da napravite pivo

Iako se na domaćem tržištu može naći pivo koje odgovara svačijem ukusu i džepu, sladokusci kažu da je najbolje ono koje se napravi u kućnoj radinosti.

Potrebno je: 18 litara vode, 300 grama ječma, 20 grama hmelja, 250 grama šećera, 20 grama kvasca i dvije kašike kukuruznog brašna.

Voda, hmelj i prethodno isprženi ječam kuvaju se jedan čas, zatim se doda kukuruzno brašno pa kuvati još jedan čas. Poslije dva časa (kad se ohladi) dodati razmućeni šećer i kvasac.

Ostaviti da odstoji jedan čas. Zatim masu sipajte u posudu za vrenje i ostavite je okom sedam dana da bi se obavio proces vrenja. Poslije toga, procijediti tri puta da se pivo dobro izbistri.

Napomena: Posuda za vrenje je zatvorena kako u nju ne bi ulazio vazduh. Na dnu je odvodna cijev koja je stavljena u posudu sa vodom. Prilikom procesa vrenja, kroz tu cijev izlazi ugljen-dioksid. Kad se u vodi pojavljuju mjehurići – vrenje je u toku.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.