Tramp uveo nove sankcije Rusiji kojima se umanjuje njegova moć da ih ublaži
Donald Tramp

Važna uloga Kongresa

Tramp uveo nove sankcije Rusiji kojima se umanjuje njegova moć da ih ublaži

Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je odluku kojom se uvode nove sankcije protiv Rusije, ali i kojom se umanjuje njegova moć da ih ublaži, navodi CNN.

Kako se navodi, predsjednik je ovom odlukom prenio dio moći na Kongres i dao mu pravo veta u slučaju da on odluči da se ukinu sankcije Rusiji, prenosi B92.

SAD su očekivan potez povukle nakon što je, nakon najave novih sankcija, predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio da više od 700 diplomata i osoblja američkih predstavništava napusti Rusiju.

“Čekali smo poprilično dugo da se nešto možda promijeni na bolje, nadali smo se, ali izgleda da se situacija neće mijenjati u skorije vrijeme... Odlučio sam da je vrijeme da pokažemo da ništa nećemo da ostavimo bez odgovora“, rekao je Putin u nedjelju. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.