Totijev dres lansiran u svemir
Foto: Twitter

Totijev dres lansiran u svemir

Iz Fudbalskog kluba Roma objavili su da je istorija ispisana, nakon što je dres Frančeska Totija u kojem je odigrao posljednju utakmicu za rimski klub u utorak uveče uspješno lansiran u svemir.

Toti je legendarni dres sa brojem deset nosio 28. maja ove godine, a klub je zatim predložio da se taj trenutak učini besmrtnim slanjem replike dresa u svemir. Taj prijedlog je dobio Totijevu podršku, a kompanija Avio, lider u području svemirskog putovanja, ideju je sproveo u djelo, javlja Anadolija.

Let je isplaniran u Italiji, a u utorak uveče je raketa Vega, koja je nosila Totijev dres, uspješno lansirana iz Francuske Gvajane.

“Kralj Rima“ je za 25 sezona provedenih u Romi odigrao 786 takmičarskih utakmica i postigao 306 golova. Pomogao je klubu da dođe do naslova šampiona Italije u sezoni 2000/01. Za reprezentaciju Italije nastupio je 58 puta uz devet pogodaka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.