Policija pokušava da sazna identitet stradalih u Tivtu: Od eksplozije su im lica neprepoznatljiva

Pronađeni predmeti i tragovi biće upućeni u Forenzički centar

Policija pokušava da sazna identitet stradalih u Tivtu: Od eksplozije su im lica neprepoznatljiva

Policija pokušava da identifikuje osobe koje su danas poginule u Tivtu kad je eksplodirala bomba.

"Danas je u 09,50h obaviještena Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat od strane jednog građanina, da je prolazeći kroz napušteni kompleks naselja Župa - Opština Tivat, u napuštenoj staroj zgradi, primjetio dva nepoznata beživotna tijela, koja su se nalazila na betonskom pločniku u unutrašnjosti napuštenog kompleksa. Odmah nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola radi obezbjeđena lica mjesta do dolaska ekipe za vršenje uviđaja", saopšteno je iz policije.

Kako navode iz policije na licu mjesta  su izašli i službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat koji su u ograđenom kompleksnom prostoru - bivšem restoranu "Mimoza" iz Tivta u prizemlju zatekli dva neidentifikovana beživotna tijela na betonskom pločniku, to jeste dva beživotna tijela muških osoba starosti kako se procjenjuje između 20 - 25 godina koji su u momentu pronalaska zatečeni u ležećem položaju.

Tijela nastradalih za sada nepoznatih lica su zatečeni jedan od drugog na udaljenosti od nekoliko metara sa vidnim povredama na prednjem dijelu tijela.

Na lice mjesta izašao je državni tužilac u Višeg državnog tužilaštava iz Podgorice, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Sektora kriminalističke policije, Forenzičkog centra, kao i službenici za ATP pregled.

"Uslijed, kako se sumnja eksplozije, tijela ovih lica su sa prednje strane zbog povreda neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su isti bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih. Na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta a u neposrednoj blizini beživotnih tijela konstatovan je veći krater izazvan najvjerovatnije dejstvom eksplozivne naprave. Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađen je jedan ranac u kome se nalazio pištolj sa okvirom u kome se nalazilo 6 metaka. Takođe u ruksaku je pronadjen i dio garderobe kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U unutrašnjosti objekta pronađeni su ostaci eksplozivne naprave koji upućuju na sumnju da je najvjerovatnije došlo do aktiviranja inprovizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica.

Nakon završenog uviđaja tijela nastradalih lica transportovana su na Odeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorica radi vršenja obdukcije.

Pronađeni i izuzeti predmeti i tragovi sa lica mjesta će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Herceg Novi i OB Tivat u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije intezivno rade na utvrđivanjima identitata stradalih lica kao i okolnosti pod kojima se to desilo.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.