Mjesto tetovaže na tijelu otkriva kakva ste zaista osoba
Ilustracija

Mjesto tetovaže na tijelu otkriva kakva ste zaista osoba

Tetovaže su oduvijek prisutne u društvu, ali se ne može tačno precizirati njihov nastanak. Vjeruje se da je ova umjetnost stara više hiljada godina, pošto je najstariji primjer pronađen na Egipćaninu eshumiranom iz grobnice koja datira iz 2000. godine prije nove ere.

One su oduvijek bile simbol statusa, vjere, plodnosti, hrabrosti ili polne zrelosti. Svaka je drevna kultura drugačije tumačila simbole. Jedno vrijeme osobe sa tetovažama etiketirani su kao kriminalci, sve dok nisu postale popularne i dobile epitet "ukrašavanja tijela". Danas ćete teško naći osobu, koja na sebi nema tetovažu.

Neki se protive tetoviranju, drugi ga odobravaju, međutim, to svakako nije nije modni trend, to je lični pečat i poruka.

Pored toga šta se tetovira, i mjesto tetovaže može dosta toga da kaže kakva je neko osoba.

Vrat

Tetovaže na vratu su izuzetno vidljive, pa je onaj ko ih nosi odvažan. Lice i glava odaju više informacija od bilo kojeg dijela tijela.

Leđa, grudi, noge

Ljude koji imaju tetovaže na ovim dijelovima tijela krase društvena snalažljivost i ambicioznost. Kad odlučite da ne skrivati tetovažu, ograničavate svoju društvenu sferu jer crteži na tijelu nisu popularni u velikim kompanijama. Potpuno je drugačije kada tetovaža može da se sakrije iza odijela, vlasnik je tada mnogo sigurniji. Onda ostaje da tu neku posebnost pokažete na plaži ili u krevetu.

1501576630417tetovaza5830x0

Bicepsi

Snaga gornjeg dijela tijela evoluirala je tokom vjekova za obavljanje važnih zadataka koje su muškarci imali u primitivnim zajednicama - odlazak u lov, nabavljanje hrane, ubijanje lavova... Osobe koje ovde tetoviraju, zaštitnički su nastrojene i oštre prema protivnicima.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.