Kvalitetnim seksom do zdravlja, 10 puta bolji od analgetika
Ilustracija

Kvalitetnim seksom do zdravlja, 10 puta bolji od analgetika

Ako imate redovan seks bićete zdraviji, pokazala su istraživanja.

U suprotnom, ako iz nekog razloga trpite seksualnu apstinenciju, posle izvesnog vremena možete da se suočite sa neobičnim lupanjem srca, probadanjem u grudima, kočenjem ruku, glavoboljom, nesanicom, depresijom...

Ovo se posebno odnosi na žene, ističu stručnjaci.

Uredan seksualni život je, prije svega, dobar za srce i cirkulaciju. Tokom odnosa srce ima i do 150 otkucaja u minutu, što predstavlja odličan trening. Ako seksualne odnose upražnjavate tri puta nedeljno, rizik od srčanog udara se duplo smanjuje, izračunali su stručnjaci.

Kvalitetan seks smanjuje bol i do 10 puta bolje od analgetika, tvrde stručnjaci. Osim toga, seksualno aktivna osoba je manje podložna prehladama, gripu i infekcijama, tvrde naučnici.

Za vrijeme seksualnog odnosa žensko tijelo proizvodi duplo više estrogena, što se prepoznaje po sjajnijoj kosi i mekšoj koži. Estrogen je za žene veoma važan jer štiti srce, a dugoročno sprečava pojavu Alchajmerove bolesti i osteoporoze. Znojenje, koje je uglavnom obavezan pratilac, dovodi do čišćenja pora što kožu čini sjajnijom i otpornijom na pojavu dermatitisa.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.