Zbog OVOG čovjeka je Aca Lukas bio spreman da se odrekne svega što je postigao
Aca Lukas

Zbog OVOG čovjeka je Aca Lukas bio spreman da se odrekne svega što je postigao

Aleksandar Vuksanovć na estradnoj sceni prisutan je skoro 30 godina, a o njegovim počecima manje-više svi sve znaju.

Aca je postao poznat nastupajući na tadašnjem splavu "Hogar" na Adi Ciganliji, gdje je došao kao zamjena za pokojnog pjevača Mila Lojpura.

Lukas je tada izvodio džez, ciganske, ali i rok pjesme i narodnjake, i to u svom stilu, što mu je donijelo prepoznatljivost i ogromnu popularnost.

Pored "Hogara", splav na kom je Aca godinama nastupao jeste "Lukas". Nakon izvjesnog vremena, Aca je po njemu dobio i nadimak, odnosno umjetničko ime po kom ga danas svi znamo - Aca Lukas.

Međutim, Aca je zbog jedne stvari bio spreman da se odrekne Ace Lukasa, i svega što je do tada postigao. Razlog je jedan čovjek, Goran Bregović, odnosno grupa "Bijelo dugme". Naime, kako je istakao, sve pjesme "Bijelog dugmeta" znao je po brojevima, pa Bregović koji je dolazio da ga sluša nije ni morao da mu kaže naziv pjesme, već samo broj.

Lukas je bio toliki fan "Bijelog dugmeta" i Bregovića da je, da se dogodilo da mu je Bregović ponudio da dođe na mjesto pjevača slavnog sastava, bez problema rekao "zbogom" imenu Aca Lukas.

Ipak, to se nije dogodilo, pa je Lukasova karijera otišla u drugom pravcu, a sa Bregovićem je danas u sjajnim odnosima.

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.