OVE stvari žena nije dužna priznati muškarcu
Ilustracija

OVE stvari žena nije dužna priznati muškarcu

Otvorena komunikacija je jedan od najvažnijih temelja za zdrav odnos.

No, kada su u pitanju ove četiri stvari, možda je bolje da ih zadržite za sebe.

1. Vaše lozinke

Prije svega ovdje mislimo na one društvenih mreža. Njihovo odavanje partneru potpuno je nepotrebno, te može izazvati još svađu, u slučaju da vidi nešto što mu se ne sviđa ili nešto krivo protumači. Takođe, nemojte ni vi njega prisiljavati da dijeli svoje lozinke s vama. Uvijek je bolje vjerovati partneru da on neće krenuti lošim putem, koliko god vam se to činilo suludo.

2. Seksualne avanture iz prošlosti

Ne, niste dužni otkriti mu koliko ste seksualnih partnera imali do sada. Takođe, kada je u pitanju seksualni život, ono što on takođe ne mora znati, su detalji istog s vašim bivšim partnerima.

Nikome nije lako slušati takve stvari, koje bi takođe mogle pobuditi nesigurnost i ljubomoru u njemu pa imajte to na umu, prije nego se otvorite o toj temi.

3. Da vam se ne sviđa neki član njegove porodice

Bilo da se radi o njegovoj mami, koja voli pametovati, sestri koja vas neprestano preispituje jeste li dovoljno dobri za njega ili nekom trećem…

Priznate li mu da vam se ne sviđaju, on će se samo osjećati rastrgano, kao da mora birati. Šta morate napraviti, napravite sa smiješkom, a dalje po svome. Ionako ne morate biti s njima cijelo vrijeme.

4. Da ne vjerujete njegovim prijateljima

Ponovno, njemu je stalo do njegove porodice i prijatelja pa bilo kakva priznanja takve vrste, mogla bi dovesti do problema između vas dvoje. Čak i ako se ne slažete s njima, nabijanjem na nos kako su oni loši, samo ćete ga razljutiti, jer oni su bili tu i prije vas. Zato, bolje zadržite takve stvari za sebe.

Vazdan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.