Ministarstvo sporta: Od 36 klubova i saveza, 6 pod znakom pitanja
Nikola Janović

Rok do 3. avgusta

Ministarstvo sporta: Od 36 klubova i saveza, 6 pod znakom pitanja

Ministarstvo sporta odlučilo je da sportskim subjektima koji su poslali neodgovarajuće i nepotpune finansijske izvještaje, omogući još jedan rok i da do 3. avgusta dostave dokumentaciju, kako to nalažu Procedure o podnošenju izvještaja.

Sportski subjekti, ukupno 36 klubova i saveza, ispoštovali su obavezu iz ugovora i dostavili finansijske izvještaje u datim rokovima, svi izuzev Košarkaškog Kluba Ibar Rožaje, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

U susret objavljivanju prvih kvartalnih izvještaja, koji će pokazati da li su klubovi i savezi u minulih tri mjeseca namjenski potrošIli novac dobijen po osnovu Konkursa za sufinansiranje programa sportskih subjekata, Ministarstvo sporta saopštava da je rok za dostavljanje finansijskih izvještaja od strane sportskih subjekata koji su dobili sredstva u iznosu većem od pet hiljada eura eura istekao 15. jula 2017. a potom produžen do 24. Jula 2017. i to u skladu sa zakonskim mogućnostima.

Iz resora Nikole Janovića navode da su nepravilnosti uočene kod Karate, Rukometnog, Streljačkog, Stonoteniskog i Džudo saveza, kao i kod nekoliko klubova.

"Zato ovom prilikom još jednom javno apelujemo na upravljačke strukture navedenih sportskih subjekata da do 3. avgusta 2017. kompletiraju dokumentaciju u skladu sa pomenutim procedurama i potpisanim Ugovorima, u nadi da Ministarstvo sporta neće morati da posegne za najrigorznijim mjerama koje povlače raskid Ugovora. Ukoliko pomenuti sportski subjekti to ne urade u predvidjenom roku, funkcionisanje klubova i saveza može biti upitno do kraja godine, a odgovornost za to isključivo njihova", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je Ministarstvo sporta sa svim sportskim subjektima kojima su dodijeljena sredstva putem konkursa zaključilo ugovore, u kojima su precizirana njihova prava i obaveze, među kojima je i obaveza dostavljanja kvartalnih finansijskih.

Sportski subjekti koji su dobili sredstva u iznosu manjem od 5 hiljada eura imaju obavezu podnošenja godišnjeg izvještaja.

Ministarstvo sporta je 21. februara 2017. objavilo "Konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata u 2017-oj", na osnovu kojeg je država dodijelila sportskim klubovima i savezima gotovo 4 miliona eura, što je rekordan iznos sredstava ikada uplaćenih sportskim subjektima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.