Nemanja Radulović i Romana Simović u Kotoru

Nemanja Radulović i Romana Simović u Kotoru

Nakon proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića koji je sa ansamblom Tango Compas nastupio pred prepunim auditorijumom Ljetnje pozornice, KotorArt Don Brankovi dani muzike ugostiće još dvije ličnosti, koje su već kao mladi umjetnici stekli svjetsku slavu.

U utorak na kotorskoj Ljetnjoj pozornici, u 22 sata nastupiće harizmatični Nemanja Radulović sa ansamblom Đavolji trileri, u čijem su sastavu violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistkinja Kristina Atanasova, violončelistkinja An Biranje i kontrabasista Natanal Malnuri.

Eksluzivni umjetnik Izdavačke kuće „Dojče Gramofon“, dobitnik Nagrade „Međunarodno otkriće godine“ (2005), „Najbolji solista godine“ (2014), „ELLE Style Award“, za muzičara godine (2015), Oktobarske nagrade Beograda, Radulović je nastupao u najprestižnijim koncertnim dvoranama svijeta. Sa ansamblom Đavolji trileri snimio je kompakt-diskove „Five Seasons“, „Paganini Fantasy“, „Journey East“, kao i „Bach“. Ansambl se ne ustručava da svira i na mjestima kao što su željezničke i metro stanice, ili noćni klubovi.

U srijedu, 2. avgusta u Crkvi Sv. Duha uslijediće koncert čiji će „domaćin“ biti naš proslavljeni virtuoz, violinista Roman Simović, odnedavno i umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike. Kao domaćin na festivalu i njegov ambasador, Simović će svirati sa violinistima Nemanjom Radulovićem i Aljonom Bajevom, violistkinjom Milenom Simović, violončelistima Draganom Đorđevićem i Đovanijem Njokijem, kao i sa pijanistkinjom Olgom Sitkovetski.

Kamerna muzika romantizma, sa djelima Rahmanjinova, Šuberta i Dvoržaka, obilježiće programski sadržaj ove večeri, koju KotorArt realizuje uz podršku Luštica Bay-a. Koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, osnivač i član gudačkog kvarteta Rubikon, Simović je prepoznat širom svijeta kao umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti. Nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima, a sarađivao je s dirigentima kao što su Valerij Gergijev, Antonio Papano, Kristjan Jarvi, Jirži Belohlavek. U Kotor stiže nakon uspješnih koncerata na poznatom festivalu Verbije, gdje nastupa sa čivenim violončelistom Mišom Majskim i pijanistom Evgenijem Kisinim i dr.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.