Tramp: Lansiranje rakete će izolovati S. Koreju
Donald Tramp

Preduzeće mjere bezbjednosti

Tramp: Lansiranje rakete će izolovati S. Koreju

Predsjednik SAD Donald Tramp osudio je Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete poručivši da će to još više izolovati Pjongjang.

Prema njegovim riječima, SAD će preduzeti sve mjere da osiguraju bezbjednost.

"SAD odbacuju tvrdnje Pjongjanga da će ti testovi i to oružje osigurati bezbjednost Sjeverne Koreje. U stvarnosti oni imaju suprotan efekat", naveo je Tramp u saopštenju.

Prijeteći svijetu, kako je dodao, ovo oružje i testovi još više izoluju Sjevernu Koreju, slabe njenu ekonomiju i lišavaju njen narod, prenosi AFP.

"SAD će preduzeti sve neophodne korake da osiguraju bezbjednost Amerike i zaštiti naše saveznike u regionu", rekao je Tramp nakon što je Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu.

To, prema njegovim riječima, samo je posljednji bezobzirni i opasni potez sjevernokorejskog režima, prenosi Rojters.

SAD i J. Koreja održale vojnu vježbu kao odgovor Sjeveru

Vojske Južne Koreje i SAD održale su zajedničku vježbu na kojoj su između ostalog lansirane balističke rakete, piše agencija Jonhap, ne navodeći izvore.

Vojne vježbe održane su nakon što je Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu prema Japanu.

SAD i Južna Koreja su održale vježbu kako bi pokazale da su spremne da izvrše "precizan udar na rukovodstvo neprijatelja".

Južna Koreja pokazala je svoju snagu lansirajući raketu Hjnunmu-2, dometa oko 300 kilometara, dok su SAD lansirale MGM-140 "ATACMS", taktičku balističku raketu dometa takođe oko 300 kilometara.

Sjeverna Koreja je lansirala balistički projektil za koji SAD smatraju da ima interkontinentalni domet, dok je rusko Ministarstvo odbrane nakon analize leta rakete procijenilo da je u pitanju raketa srednjeg dometa.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.