Er Srbija: Navodi o transformaciji iskonstruisani i netačni

Er Srbija: Navodi o transformaciji iskonstruisani i netačni

Er Srbija odbacila je danas navode medija u vezi sa transformacijom te aviokompanije u lou kost kompaniju kao potpuno "iskonstruisane i netačne" ali je potvrdila da se dešavaju promjene koje uključuju i mjere racionalizacije.

"Er Srbija se ne transformiše u lou kost kompaniju. Er Srbija slijeće i nastaviće da slijeće na glavne svjetske aerodrome kao što su JFK u Njujorku, Hitrou u Londonu, Šarl de Gol u Parizu i druge", navodi se u saopštenju Er Srbije povodom pisanja pojedinih beogradskih medijaprenosi Beta.

Er Srbija je navela da su ti za svoje tvrdnje naveli "neimenovane bivše zaposlene kompanije, kao i navodne putnike, čije su poruke sa društvenih mreža citirane u tekstu kao 'krunski dokazi' za tvrdnje iznijete u tekstu".

Kako navodi Er Srbija, Lou kost kompanije uglavnom slijeću na manje aerodrome, udaljene od velikih gradova u kojima su takse za korišćenje aerodromskih usluga mnogo niže.

"Er Srbija ima vrhunski Premium salon na Aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu, najbolji na Balkanu, dok lou kost tako nešto po pravilu nemaju. Er Srbija ima sopstveni program za česte putnike (frequent flyer program) Air Serbia Etihad Guest Program sa preko 110.000 članova do sada, koji gostima pruža čitav spektar mogućnosti za ekonomičnije putovanje i bolje ukupno iskustvo putovanja", navodi se u saopštenju i dodaje da lou kost kompanije nemaju ovakvu vrstu programa.

Kako se navodi, lou kost kompanije lete "od tačke A do tačke B", dok kod Er Srbije mogu da se kupe karte za putovanja do 42 destinacije preko čvorišta u Beogradu, kao i do stotina drugih destinacija, koje su dostupne posredstvom Er Srbija kod-šer partnera.

Er Srbija navodi da je tačno da se u toj kompaniji dešava niz promjena čiji je cilj da se postignu ekonomičnije poslovanje, veće uštede i veća profitabilnost, kao što se dešava i u svim svjetskim avio-kompanijama.

"Pravila igre se mijenjaju, uspješniji će biti oni koji se najbolje prilagode novim pravilima. Mjere racionalizacije doprinijeće boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju", navodi se u saopštenju povodom najave otpuštanja 30 radnika te kompanije.

Ističe se da mjere racionalizacije neće ni na koji način uticati na redovno obavljanje poslovnih aktivnosti, niti na kvalitet usluge koju Er Srbija pruža gostima i dodaje da ta kompanija iz godine u godinu bilježi stabilan rast, iako posluje na veoma izazovnom tržištu.

Er Srbija je, navodi se, prevezla 1,12 miliona putnika tokom prvih šest mjeseci 2017. što predstavlja povećanje od tri odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada je bilo 1,08 miliona putnika.

Predsjednik Nadzornog odbora avioprevoznika "Er Srbija" i gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je ranije danas da će biti otpuštanja u toj kompaniji, ali je dodao i da je ona profitabilna i stabilna.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.