Završen ljetnji kamp sporta u Prčnju
Foto: Mladi info

Kotor

Završen ljetnji kamp sporta u Prčnju

NVO Mladiinfo Montenegro realizovala je ljejtnji kamp sporta i zdravih stilova života od 22. do 27. jula u Prčnju, Opština Kotor.

Kamp je okupio mlade ljude iz različitih krajeva Crne Gore koji su se pored druženja i zabave bavili različitim sportskim disciplinama. Učesnici kampa imali su priliku da se tokom boravka u Prčnju upoznaju i druže sa svojim vršnjacima, kao i da uče od vrsnih instruktora i sportskih stručnjaka.

Treninzi su se odvijali uz samu obalu mora dok su se predavanja održavala u izviđačkoj kući u kojoj su učesnici bili smješteni. Svaki dan bio je posvećen jednoj sportskoj disciplini, uz interaktivna predavanja. Program je bio prilagođen mladima  od 10 do 20 godina koji se već bave sportom, ali i onima koji su manje iskusni.

Prvog dana organizovan je čas plivanja kao i igre u vodi. Uz tradicionalne crnogorske igre organizovano je takmičenje kao i zajednička druženja svake večeri na plaži uz muziku zabavu i društvene igrice.

Polaznici kampa imali su priliku da steknu nova znanja i tehnike igranja rukometa kao i da nauče dosta toga o sportu, sportskim disciplinama i pravim vrijednostima treninga. Tokom prezentacije Miloš Perović trener rukometnog kluba Trebjesa Noa govorio je o svojoj dosadašnjoj karijeri, pravilima kojih se aktivni sportisti pridržavaju, takođe je uporedio trenutnu situaciju ovog sporta u drugim zemljama sa stanjem rukometa u Crnoj Gori.

Osim Perovića trener na kampu bio je i Božo Osmajlić fudbaler koji je prenio svoja iskustva tokom dosadašnje karijere kao i sa poslednjeg TSD sportskog kampa koji je održan u gradiću Tšćanka u Poljskoj. Osmajlić je mladim budućim sportistima pokazao osnove fudbala i zajedno sa njima odigrao prijateljsku utakmicu na obližnjem terenu.

''Lagane vježbe rastezanja i joge koje mobilišu kičmu i zglobove, podstiču slobodan protok energije, i koje daju osjećaj lakoće sa kojima se počinje i završava dan vodile su Mirjana Popović i Zorana Milošević instruktorke joge. Ljetnji kamp sporta i zdravih stilova života podržali su Coca Cola Hellenic, TDS kompanija, Rukometni klub Trebjesa Noa i NVO Umjetnost življenja Crne Gore'', saopšteno je iz Mladiinfo.

Poslednji dan kampa bio je namjenjen posjeti Kotoru gdje su učesnici mogli da vide ljepote kulturno-istoriskog naslijeđa ovog grada kao i kupovini suvenira i međusobna razmjena poklona u znak sjećanja na ovaj kamp.

''Događaj je imao za cilj edukaciju i povećanje stepena svijesti o zdravim životnim navikama, poboljšanje i unapređenje zdravlja, kao i zbližavanje i povezivanje omladine. Ovo je treća godina za redom da Mladiinfo Montenegro organizuje ljetnji kamp sporta i zdravih stilova života na našem primorju'', navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.