Zamjeniku ruskog premijera nije dozvoljen prolazak kroz EU
Dmitrij Rogozin

Zbog aneksije Krima

Zamjeniku ruskog premijera nije dozvoljen prolazak kroz EU

Zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin izjavio je danas da je morao da otkaže put u Moldaviju pošto njegovom avionu nije dozvoljen ulazak u vazdušni prostor Rumunije i Mađarske jer su članice Evropske unije.

Rogozin je za ruske agencije rekao da su on i drugi ruski zvaničnici putovali za glavni grad Moldavije Kišinjev kada je njihov avion, pošto mu je zabranjen prelet kroz Rumuniju i Mađarsku, morao da sleti u glavni grad Bjelorusije Minsk, jer nije imao dovoljno goriva, prenosi Beta.

Zamjenik premijera je jedan od najviših ruskih zvaničnika kojima je ulazak u EU zabranjen od 2014. godine, zbog ruske aneksije ukrajinskog poluostrva Krima.

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije je danas potvrdilo da ta zemlja nije dozvolila da avion s Rogozinom prođe kroz njen vazdušni prostor.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.