Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović

Nema povrijeđenih

Kosovska Mitrovica: Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

Nepoznate osobe zapalile su noćas, četiri sata poslije ponoći, automobil lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Požar, za koji policija vjeruje da je podmetnut, u potpunosti je uništio porodični automobil Ivanovića u Ulici Lole Ribara, a u požaru niko nije povrijeđen.

Pripadnici Kosovske policije obavili su uviđaj i prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je riječ o podmetom požaru.

Zamjenik komandira Kosovske policije za Region sjever Besim Hoti izjavio je za Betu da je "policija okarakterisala slučaj kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti".

Hoti je rekao da počinioci, za sada, nijesu poznati ali da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju i na utvrđivanju motiva.

Ivanović je za agenciju Beta rekao da nema ličnih neprijatelja i privatan biznis, ali da ima političke neistomišljenike.

"Ja nemam baš ni jedan razlog zbog kojeg bi moglo da dođe do ovakvog revanšističkog ponašanja. Jedina stvar kojom se bavim je politika i samim tim navodi na zaključak da političko neslaganje može da bude motiv ovakvog napada", rekao je Ivanović.

On je dodao da je žalosno da sjeverna Mitrovica poslije 18 godina ponovo razmišlja o pitanju fizičke bezbjednosti, posebno imajući u vidu broj policajaca, što Kosovske policije, što međunarodnih predstavnika.

Ivanović je izrazio sumnju da će počinioci biti pronađeni, jer gotovo ni jedan ovakav slučaj do sada nije otkriven.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.