Nove sankcije: Rusija će odgovoriti SAD-u
Vladimir Putin

Nove sankcije: Rusija će odgovoriti SAD-u

Eventualno usvajanje novih antiruskih sankcija Sjedinjenih Američkih Država predstavljaće očigledan pokušaj Vašingtona da koristi svoje geopolitičke prednosti u borbi za konkurentnost, na šta će Rusija morati da odgovori, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ako je to zaista slučaj (odobravanje sankcija), to izaziva duboko žaljenje zato što takve akcije impliciraju otežavajuće okolnosti i naročiti cinizam", rekao je Putin, na konferenciji za novinare sa predsjednikom Finske.

To je, kako je dodao, očigledan pokašaj da se iskoristi geopolitičke prednosti u konkurentnosti ekonomskih interesa na štetu saveznika, prenosi Tas s.

On je rekao da će Rusija odgovoriti na sankcije kad budu vidjele konačnu verziju zakona, o čemu trenutno raspravlja Senat.

"Mi se ponašamo veoma oprezno i strpljivo, ali u nekom trenutku ćemo morati da odgovorimo. Nemoguće je beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji", naveo je Putin.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.