Zagreb:  Policija pronašla roditelje koji su na ulici ostavili bebu
Foto: MUP

Zagreb: Policija pronašla roditelje koji su na ulici ostavili bebu

Nakon što je prošlog četvrtka u Zagrebu pronađena beba koja je ostavljena u slijepoj ulici bez vode, hrane i dokumenata, utvrđen je njen identitet i pronađeni roditelji, koji su pod kriminalističkom istragom.

U PU zagrebačkoj su potvrdili kako je identitet djevojčice utvrđen i da su pronađeni njeni roditelji koji su trenutno na kriminalističkoj obradi, prenosi N1.

Iz policije su posebno naglasili kako se građanima zahvaljuju za pomoć u prikupljanju informacija o djevojčici.

Podsjetimo, djevojčica je pronađena još u četvrtak, 20. jula, oko 21:45 u zagrebačkom naselju Sesvete... Nađena je u kolicima bez vode, hrane, ikakvog doumenta, niti pisma... Prema procjenama, radi se o djetetu od oko tek šest mjeseci.

Hrvatski mediji su javili da je jedna žena sa djetetom upitala prolaznika da li je tu blizu slijepa ulica, koji joj je to potvrdio. Kada se isti građanin nakon dva sata vratio, sa svojom suprugom, u tu ulicu, naišli su na ostavljenu bebu.

Da ne bi bila bezimena, medicinske sestre bolnice u koju je prije smještaja u jedan dečji dom bila dovedena na pregled, dale su joj ime Ema. Ljekari su zaključili da se radi o zdravom i njegovanom djetetu, normalnog razvoja i izgleda. Na Emiom tijelu nije bilo povreda. Na osnovu njenog ponašanja i načina na koji je ostvarivala kontakt s drugim ljudima, pretpostavlja se da nije živjela samo s jednom osobom, odnosno da se više njih brinulo o njoj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.