Kolašin čeka 700 gostiju iz cijelog svijeta

Otvoren sedmi Internacionalni tango kamp

Kolašin čeka 700 gostiju iz cijelog svijeta

Koncertom orkestra Tanguango iz Beograda, u utorak, 25. jula u Kolašinu je otvoren Internacionalni tango kamp, koji će tokom 20 dana ugostiti oko 700 gostiju iz više od 25 zemalja.

Zbog rekordnog broja gostiju, turistički kapaciteti u Kolašinu biće gotovo potpuno popunjeni tokom centralnih desetak dana ovog jedinstvenog događaja. Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanja, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje.

Tango kamp već sedmu godinu zaredom privlači stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta, a zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije.

Organizatori događaja iz Tango Naturala Montenegro, posebno ističu njegov uticaj na jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

 "Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori", ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Kako navodi, pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da je prosečno ostajanje ove godine čak 9 dana, a ima i dosta onih koj su odlučili da ostanu na događaju i svih 20 dana.

“Gosti kampa većinu vremena provode u gradu za razliku od uobičajennih tranzitnih turista. Činjenica je i da raznovrsni sadržaji privlače veliki broj netangerosa, što ima mnogo dalekosežniji efekat nego da je u pitanju obični plesni događaj", dodaje Dožić.

Kao i godinama unazad, predstojeći događaj će obilovati različitim tango sadržajima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti), a dio programa odigraće se na otvorenom. Jedan od organizatora, Duško Raketić, najavljuje da će i ove godine veliki broj građana moći da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima i ostalim događajima na Trgu borca, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.

Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj građana i posjetioca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). A pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike.

 

Značajna posebnost ovog događaja koji će trajati od 25. jula do 13. avgusta leži u tome što je on i ove godine potpuno besplatan za sve neplesače!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.