Junker: Interesi Amerike na prvom mjestu, ne mogu da znače da su interesi EU na poslednjem
Žan Klod Junker

Biće spremni da reaguju

Junker: Interesi Amerike na prvom mjestu, ne mogu da znače da su interesi EU na poslednjem

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izjavio da će EK, ukoliko njena zabrinutost ne bude uzeta u obzir u dovoljnoj meri, biti spremna da djeluje.

Junker je u saopštenju naveo da interesi Amerike na prvom mjestu, ne mogu da znače da su interesi Evrope na poslednjem mjestu, prenio je AP.

Prema Junkerovim navodima, mjere SAD mogle bi da imaju neželjeni jednostrani uticaj na interese energetske bezbjednosti EU. 

Predstavnički dom američkog Kongresa većinom glasova izglasao je dodatne sankcije Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, uprkos protivljenju američkog predsjednika Donalda Trampa, javlja Rojters. 

Za uvođenje novih sankcija glasalo je 419 članova Predstavničkog doma, dok su tri bila protiv. 

Da bi sankcije bile uvedene, mora da ih usvoji i Senat, prije nego što zakon potpiše ili na njega stavi veto američki predsjednik, navodi britanska novinska agencija. Bijela kuća je saopštila da Tramp još nije odlučio da li će potpisati zakon.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.