Matematičari sa Šehovićem: Društvo vas mora podržati jer je privilegija što vas ima
Foto: Gov.me, matematičari sa ministrom Šehovićem

Ohrabrivaće mlade ljude da krenu njihovim stopama

Matematičari sa Šehovićem: Društvo vas mora podržati jer je privilegija što vas ima

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas crnogorske učesnike Balkanske matematičke olimpijade, Juniorske balkanske matematičke olimpijade i Međunarodne matematičke olimpijade, kako bi im uručio nagrade, ali i razgovarao sa njima o iskustvu tokom takmičenja i školovanja.

Učesnici ovih takmičenja bili su: Ognjen Đuković, Marija Došljak, Vladimir Bošković, Majda Šukurica, Nina Mitrović, Nikola Raičević, Kosta Vukićević, Nikola Popović i Matija Delić. 

Na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi Kosta Vukićević i Matija Delić osvojili su bronzanu medalju, na Balkanskoj olimpijadi Nikola Raičević osvojio je srebrnu i Nina Mitrović bronzanu, a na Međunarodnoj Nikola Raičević osvojio je bronzu, dok su Ognjen Đuković i Vladimir Bošković dobili pohvalu.

Tokom susreta konstatovano je da je značajno što su učesnici olimpijada iz pet crnogorskih opština, s obzirom na to da je prioritet Ministarstva ujednačen kvalitet školovanja u svim obrazovnim ustanovama u našoj zemlji. 

Ministar je poručio da je obrazovna reforma koja je u toku, dijelom fokusirana upravo na davanje mogućnosti gimnazijalcima da se profilišu u onim oblastima za koje imaju afiniteta, te je upravo to razlog ponovnog uvođenja specijalističkih gimnazija. Takođe, Fondom za kvalitet i talente podržavaće se najuspješniji profesori i učenici. 

„Vaša je privilegija što ste na olimpijadama imali priliku da odmjerite znanje sa najboljima i postignete zavidan uspjeh, a naša što vas imamo. Zato djeci poput vas moramo pokloniti posebnu pažnju i podršku“, poručio je ministar đacima.

„Ohrabrivaćemo na sve moguće načine i druge mlade ljude da krenu vašim stopama, i Reformom ćemo takvo opredjeljenje maksimalno podržati“, rekao je Šehović, dok je Nikola Raičević istakao da su „ovakva dešavanja značajna jer pokazuju da naš napor nije ostao nezapažen“. 



Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi učestvovalo je preko 600 takmičara, što ga čini jednim od najvećih u svijetu, dok je na Balkasnskoj olimpijadi bilo preko 100 učesnika.

Svi crnogorski takmičari dobili su poklon – knjigu od Ministarstva i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, dok su oni koji su osvojili neko od prva tri mjesta od Ministarstva dobili i novčanu nagradu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.