Stavridis : Makedonija je sledeća članica NATO-a
Skoplje

Mora prvo da riješi spor sa Grčkom

Stavridis : Makedonija je sledeća članica NATO-a

Bivši komandant Sjevernoatlantskog saveza, general Džejms Stavridis, izjavio je da je Makedonija naredna zemlja koja će se priključiti NATO savezu.

"Nadam se da će Grčka biti u stanju da sa Makedonijom riješi spor oko imena, koji će otvoriti vrata za Makedoniju da postane dio NATO. Mislim da će Makedonija da se pridruži Alijansi", rekao je Stavridis za Glas Amerike.

To bi, prema njegovim riječima, bio sledeći korak ka ujedinjenju i jačanje Balkana. 

I američki potpredsjednik Majk Pens je, u ime predsjednika Donalda Trampa, ranije ovog mjeseca, u telefonskom razgovoru sa premijerom Zoranom Zaeva ponovio podršku SAD evroatlantskim integracijama Makedonije. 

"Majk Pens je rekao da Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju evroatlantske težnje Makedonije, i ohrabrio Zaeva da nastavi sa prioritetnim reformama koje će ubrzati put Makedonije u tom pravcu", saopšteno je tada iz Bijele kuće. 

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg poslije izbora nove vlade, takođe je pozvao, vlast da sprovede neophodne reforme, uključujući vladavinu zakona, kako bi se ubrzao put ka evroatlantskim integracijama. 

"Kako Skoplje bude napredavalo, NATO će nastaviti da pruža podršku, preko svoje kancelarije u glavnom gradu", rekao je Stoltenberg, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.