Irinej:  Srbi i Srbija ne smiju dozvoliti otuđenje Kosova i Metohije

Irinej: Srbi i Srbija ne smiju dozvoliti otuđenje Kosova i Metohije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej apelovao je na državnike Srbije da nikada ne smiju da daju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije.

"Apelujemo na naše državnike da ne smiju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smiju dozvoliti", rekao je patrijarh za Radio-televiziju Srbije.

Kako je RTS prenio, SPC će se odazvati pozivu predsiednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je ocijenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda. On je kazao da je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji pitanje koje "stopira sve nas".

"Dok to ne riješimo, imaćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo iskobeljati", kazao je Vučić i pozvao sve na otvoreni dijalog o tom pitanju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.