Transrodna bokserka koje se svi plaše u ringu
Foto: Reuters

Moćnija i od muškaraca u borbi

Transrodna bokserka koje se svi plaše u ringu

Viteški, sa crvenim karminom na usnama i rumenilom na obrazima, tajlandska transsrodna bokserka Nong Rose Ban Čaroensuk nije lak protivnik.

Pitajte samo Karuna Kaemlama, muškog borca, koji od nje izgubio u meču od pet rundi, po kojima je i poznata.

Kaemlam je izjavio da nije mogao da se uhvati u koštac sa njenom snagom i građom. Dodao je i da se ona ''bori kao muškarac'', jer zapravo i jeste muškarac, prenosi N1.

Bila je to druga uzastopna pobjeda za Rouz, koja je prošlog mjeseca postala prvi transseksualni borac. Publika je otvoreno navijala za nju.

Rouz je nakon meča izjavila da to što je transseksualna ne znači da je slaba, kao i da može da postigne sve što poželi.

Boks00

Foto: Reuters

Ova dvadesetjednogodišnjakinja počela je da se bavi boksom sa osam godina, prateći stope svog ujaka, koji ju je i podstakao. Rouz kaže da je vrlo rano osjetila da je ženskog roda i da je počela da se oblači i ponaša kao žensko. Muškarci nisu željeli da se bore sa njom, jer su mislili da će biti ponižavajuće ako izgube.

Mnogi misle da je Tajland ''obećana zemlja'' za LGBT populaciju, ali ipak kažu da ih tretiraju kao građane drugog reda.

Puttipong Plukram, vlasnik kampa u kome Rouz trenira, kaže za nju da je sjajn uzor i pohvaljuje njenu istrajnost u treniranju, ističući da nerijetko ostaje i sama na treningu.

''Svi je poštuju i obožavaju'', naglašava Putipong, prenosi Rojters.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.