Postoji 6 problema u seksu zbog kojih ne treba previše brinuti
Ilustracija

Postoji 6 problema u seksu zbog kojih ne treba previše brinuti

Budimo iskreni, neki problemi i nesporazumi u vezi sa seksom nisu tako alarmantni iako ponekad paničimo bez razloga.

Žene su često zabrinute i u stanju su da trpe mesecima, oklevajući da kažu partneru da im na primer nije omiljeni položaj "misionarksa poza"...

Navodimo neke seksualne probleme, koji najčešće nestaju sami i zbog kojih ne vredi patiti.

1. Vaš partner voli jutarnji seks, a u večernjim satima nije zainteresovan za seksualne aktivnosti. Vi ujutru ne dobijate nikakvo zadovoljstvo od intimnosti. Problem? Nije tako ozbiljno kao što mislite. Pokušajte da sa partnerom pronađete kompromis. Pokušajte sa seksualnim aktivnostima u toku dana ili naizmenično kombinujte jutarnji i seks u večernjim satima. Možda ćete uživati tokom vremena i u jutarnjem seksu!

2. Da li ste iznenađeni što vaš partner nije obuzet strašću svaki put kada vidi vaše golo telo? Iznenađeni ste što se ne naježi kada ga poljubite u vrat, kao ranije? To je normalno: vremenom se partneri naviknu jedni na druge i ne reaguju na uobičajena milovanja. To nije razlog da se mučite ovakvim pitanjima: "Odjednom je prestao da me voli" i drugim. Pokušajte da promenite ljubavni scenario, povežite maštu i eksperimentisanje – i ponovo ćete biti zadovoljni kvalitetom seksa.

3. Vaše telo je upravo prošlo kroz stresan period i vaši hormoni još nisu došli u normalno stanje. Biće potrebno dosta vremena da ponovo želite da uživate u intimnosti sa svojim partnerom. Ne žurite i prilagodite seksualne želje sebi. Neka ovaj period vaš parnter iskoristi da brine o vama

4. On voli oralni seks, a vi ne možete da podnesete taj način zadovoljavanja. Možda želite da predigra traje duže, a on pokušava da brzo pređe na glavnu akciju. Takve razlike u ukusu - nisu neuobičajene, a uvek postoji mogućnost da se uskladite ako govorite naglas o svojim željama. Uostalom, seks je umetnost, a ne samo zabava.

5. Kada se to desi prvi put, verovatno ste u panici: šta da radimo?! Možda se ponašate kao da nešto nije u redu? Možda vaš parnter postaje impotentan! U većini slučajeva, ovi strahovi su neosnovani. Da, sa starošću je erekcija donekle smanjena, ali često je oslabljena usled umora i stresa. Možda vašem partneru treba dobar odmor posle posla.

6. Možda ste uznemireni činjenicom da ne možete da doživite orgazam i svaki put idete u krevet sa razmišljanjem da li će doći do orgazma ili ne. Znajte da što se više fokusirate i obraćate pažnju na orgazam, teže ćete se opustiti i uživati u seksu! Samo pokušajte da uživate u procesu i ne razmišljate o vrhuncu - a onda će doći samo po sebi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.