Cijeli je svijet na 3. Brač Film Festivalu

Od SAD-a Do Kine

Cijeli je svijet na 3. Brač Film Festivalu

Nakon dvije uspješne godine, 3. rođendan Brač Film Festival (BFF) proslaviće od 10. do 12. avgusta 2017. u Supetru na ostrvu Braču, saopštili su oragnizatori.

"Ovogodišnji program, sadržajniji nego ikad, nastavlja glavni cilj Festivala - promociju mladih i prespektivnih filmaša", naglasili su.

U samu organizaciju festivala kako su kazali, uključeni su osim već uhodanih mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) po prvi put i oni iz cijelog svijeta (Engleske, Francuske, Libana pa sve do daleke Kine). Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

BFF3

"Internacionalna ekipa koja broji preko 60 mladih entuzijasta boraviće tokom Festivala u Supetru i učestvovati na radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima.
 Glavni program Festivala, otvoren za javnost je dugometražni program koji će se održati u ljetnom kinu. Program donosi proslavljene naslove poput hrvatskog filma Ministarstvo ljubavi, crnogorskog dugometražnog prvijenca Igla ispod praga te francuskog filma Projekt: Zajednopredstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Kanu. Mlade filmaše podržaće i autori dugometražnih filmova, reditelj filma Ministarstvo ljubavi, g. Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić", saopštili su organizatori. 

BFF2

Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će, kako je saopšteno, svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterklas na temu Kako od ideje stvoriti film?, a drugu godinu za redom vraća se i uspješni srpski producent Miroslav Mogorović.

"Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput Uzbuna na Zelenom vrhu, Mali Gangster i Novi klinac BFF nastavlja odgajati najmlađe u sticanju navike odlaska u kino. Zbog prošlogodišnje prepunjenosti, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu djecu", kazali su.

BFF1

Tokom Festivala biće otvorena izložba fotografija PREMIJERE Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u New Yorku i fotografiše poznate i slavne na crvenim tepisima diljem SAD-a.

"Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar. Još jedan palac gore za sve mlade i ambiciozne umjetnike!", zaključuju organizatori.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.