Đoković naredne nedjelje ispada iz Top 4 poslije 10 godina
Novak Đoković

Đoković naredne nedjelje ispada iz Top 4 poslije 10 godina

Novak Đoković ispašće naredne nedjelje iz Top 4 na ATP listi prvi put poslije deset godina!

Đoković je trenutno četvrti igrač svijeta sa 6.325 bodova, ali će mu biti oduzeto 1.000 bodova pred Rodžers kup u Montrealu gdje brani titulu, piše B92.

Od njegovih rivala iz vrha ATP liste bodove gubi samo Stanislav Vavrinka, 360 od polufinala turnira, ali će ga ipak prestići na listi.

Prva trojica Endi Mari, Rafael Nadal i Rodžer Federer će ostati na bodovima koje su osvojili na Vimbldonu, jer nisu igrali prošle godine u Torontu. 

Đokovićev pad je bio neminovan nakon što je u maju ostao bez titula u Madridu i Rolan Garosu, u Londonu je mogao čak da se vrati na prvu poziciju, ali je zbog povrede lakta morao da preda meč četvrtfinala. 

Zbog ove povrede izvjesno je da će Đoković propustiti i Rodžers kupa, a neizvjestan je njegov nastup i na US Openu početkom septembra, gdje brani finale. 

Osim ova dva turnira, Đoković prošle godine nije imao značajnije rezultate, pa bi u slučaju nastupa mogao da napreduje na ATP listi do kraja sezone.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.