Za kredit za gradnju auto-puta CG u plusu 18,2 miliona eura
Ilustracija

Na osnovu kursnih razlika

Za kredit za gradnju auto-puta CG u plusu 18,2 miliona eura

Na osnovu kursnih razlika za kredit za gradnju auto-puta trenutno smo u plusu 18,2 miliona eura, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

On je, odgovarajući na pitanje Filipa Vukovića (DPS) objasnio da je koristio srednji kurs. Vuković je zamolio ministra da objasni, pošto se često sa određenih adresa manipuliše radi uznemiravanja javnosti, šta bi značilo za kredit, koji je ukupno iznosio blizu milijardu, kada bi kurs ostao ovakav i nakon isteka valutnog roka.

Podsjetio je da je kurs dolara u odnosu na euro na najnižem novou u posljednje tri godine.

"Na 30. jun 2017. ukupno zaduženje za izgradnju trase Bioče - Mateševo bilo je 233,5 miliona dolara, odnosno 204,6 miliona eura. Ukupan dug na 21. jul 2017. iznosi 203.3 miliona eura, što je za 18,2 miliona manje nego 31. decembra 2016, kad je iznosio 221,5 miliona", objasnio je Radunović.

Vuković je zamjerio ministru što ne akcentuje marketinški dio.

"Kad je sklopljen ugovor o kreditu odnos je bio 100 eura za 109 dolara, pa je kurs skočio i počele su kritike da je zaključen loš posao. Sada imamo najniži dolar u posljednje dvije godine i uštedu od devet odsto, odnosno 100 miliona na ukupan kredit ", kazao je Vuković i ocijenio da je kredit sa Kinezima bio najbolji posao.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.