Đoković neće igrati na US openu
Novak Đoković

Procjene ljekara reprezentacije

Đoković neće igrati na US openu

Novak Đoković moraće da miruje između šest i 12 nedjelja, rekao je za Sportski žurnal Zdenko Milinković, ljekar reprezentacije i ortopedski hirurg.

“Na sledećem pregledu će se znati da li ta procjena ostaje ili se mijenja. U tom periodu neće smjeti da trenira sa reketom, ali će smjeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije“, rekao je Milenković za Sportski žurnal.

Dakle, Đoković 99% neće igrati na US openu, kao ni u polufinalu Dejvis kupa sa Francuskom u septembru a sva je prilika da će pauzirati do kraja sezone. 

“Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija“, rekao je Milenković i dodao:

“Ima koštanu modricu zbog pretjeranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvijek bila velika briga“.

Novak je stigao u Beograd i ove nedjelje održaće konferenciju za medije na kojoj će saopštiti konačne planove za ovu godinu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.