Novine u WhatsApp-u: Opcija dijeljenja bilo koje vrste fajlova
Ilustracija

Novine u WhatsApp-u: Opcija dijeljenja bilo koje vrste fajlova

WhatsApp će svojim korisnicima uskoro omogućiti da sa prijateljima razmjenjuju sve vrste fajlova, a najavljeno je i da će kvalitet razmijenjenih fotografija biti mnogo bolji.

Korisnici ove aplikacije su do sada su mogli da razmjenjuju foto, audio i video fajlove i dokumenta u PDF-u, a od sada neće postojati ograničenja za vrstu sadržaja koji se dijeli. Veličina fajlova biće ograničena na 128MB za Androide, 100MB za iOS i 64MB za WhatsApp Web.

Iz ove kompanije navode da se razmjenjene fotografije više neće kompresovati, te će njihov kvalitet ostati nepromijenjen. Takođe, korisnici će, kada otvore kameru u okviru aplikacije, moći da prevlačenjem preko ekrana vide svoje fotografije i video snimke, a ukoliko šalju veći broj fotografija od jednom one će biti grupisane u galeriji koja prikazuje samo 5 fotografija.

Prošle godine ova kompanija koja posluje u okviru Facebooka omogućila je video pozive, a od ove godine korisnici svoj nalog mogu zaštititi uz pomoć dvostenenog procesa verifikacije. Ukoliko se opredijele za ovu opciju korisnici moraju da kreiraju šifru koja će im biti zatražena svaki put kada pokušaju da sa svog broja pristupe WhatsAppu, npr. kada na novom telefonu žele da otvore svoj profil.

Netokracija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.